Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Seniorlaget 2015
Jonas Carlberg är ny tränare för BFF herrseniorer

 

Bunkeflo FFs styrelse har i veckan gjort klart med ny huvudtränare för seniorerna (herrar). Att vi knutit till oss en spännande tränare råder det ingen tvekan om och vi vill hälsa Jonas varmt välkommen till klubben där GLÄDJE, GEMENSKAP och ROLIG FOTBOLL är ledstjärnor. 

Ofrivillig karriärövergång

Jonas kommer från Stehag där hans spelarkarriär började. Han tillbringade större tiden som seniorspelare i Höörs IS och var med i kvalreturen mot Prespa Birlik till div. 2 säsongen 2012. Tyvärr (ur Höörs synvinkel) förlorade de på matchens sista spark… En muskelbristning satte stopp för Jonas medverkan i matchen och han fick följa kampen från läktaren. Tränarkarriären tog fart vid 25 års ålder då han pga. skador tvingades sluta spela. Idag innehar Jonas UEFA Advanced Diploma som ingår i Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning. 


Jonas har gedigen bakgrund som ungdomstränare från olika klubbar; juniortränare i Höörs IS, ungdomstränare i Lunds BK och LB07. 

Chelsea Football Camp
Utöver föreningsuppdrag har Jonas även varit instruktör för bl. a. Chelsea Football Camp och ansvarat över nordiska fotbollsspelare över en sommar. För närvarande är han instruktör för en internationell franchise, Coerver Coaching som har en fartfylld och offensiv inställning till fotbollsträning. Sedan 2008 arbetar Jonas också för Skånes FF som ledar- och spelarutbildare vilket har inkluderat ansvar som zonlägerledare och biträdande lägerchef på Skånelägret.


Jonas syn på Bunkeflo FF
Så här ser Jonas själv på tränarrollen och Bunkeflo FF; ”Jag vill involvera mig inom BFF efter flera positiva kontakter med personer inom föreningen. I min roll som ungdomstränare i LB07 har jag utvecklat en anknytning till Bunkeflostrand som område och jag trivs väldigt bra med vardagen på Brovallen. Efter år av att ha varit ungdomsledare kände jag mig manad att anta en ny utmaning och BFF känns som ett bra steg att ta och det gör jag med spänning och förväntan.

BFF är ett lag jag hört många bra saker om, framförallt verkar det vara en god laganda i truppen med många spelare från Bunkeflostrand med omnejd vilket är ganska unikt för Malmö. Jag tror att det är en nyckel för god sammanhållning och att truppen kan hållas intakt. Snittåldern ska vara förhållandevis låg och det känns som att flera spelare kan ta ett stort kliv i sin utveckling under försäsongen. 

Spelmässigt vet jag att BFF har flera duktiga spelare med goda offensiva kvaliteter. I serien gör BFF näst flest mål och avslutar serien starkt med tre raka segrar och slutar fyra i en jämn tabell. Detta var en anledning till att jag blev intresserad av BFF då jag förespråkar en offensiv spelstil, trots den inställningen är det värdefullt med lag och spelare som även kan gneta sig till resultat i jämna matcher. Truppen bör även vara mycket revanschsuget efter en tung och oförtjänt kvalförlust mot Liga 06. 

 

Fakta om Jonas Carlberg

28 år bor i Ribersborg, sambo med Anja och hunden Dexter


Favoritsyssla: allt som har med fotboll att göra från att spela FIFA till Champions League kvällar. Tycker även om träning i olika former.


Förebilder: Jonas Thern, Guus Hiddink, Jörgen Klopp, Hasse Mattisson och Olof Persson. 


Klubbar som spelare: 
Stehags IS, Höörs IS (kval till div 2), Eslövs BK


Klubbar som tränare
Lunds BK, Höörs IS och LB07


Utbildning
Gymnasielärare i idrott, hälsa och engelska (Malmö högskola 4,5 år)
UEFA Advanced Level, Diploma, Svenska Fotbollförbundet
Instruktör Coerver Coaching

Hallå där...
2015-05-28 13:57
Foto: Peter Martinsson

Jonas Carlberg, 28 år, tränare för BFFs herrlag! 


När @BestFriendsForever får tag på Jonas via telefon förbereder han taktiken inför helgens bortamatch mot Västra Ingelstad. De sju senaste månaderna har Jonas coachat BFFs representationslag i div. 6. Jonas är väldigt nöjd med killarna och framför allt stämningen i truppen. 


Olof Perssons adept
Under samtalet berättar Jonas om kontakten med sin mentor Olof Persson, assisterande tränare i Malmö FF. Det var i samband med en av alla tränarutbildningar som Jonas samlat på sig som Olof fick frågan om att bli mentor. Det var Jonas själv som ställde frågan.  Olof representerar en ledartyp som Jonas gillar. Var tredje vecka hörs de av för att diskutera och anlaysera Jonas erfarenheter som tränare i Bunkeflo FF. 


Sammanhållning

Vid tre tillfällen har herrlaget träffats under våren för social samvaro (läs; grillat och druckit lemonad). Att lära känna varandra under andra former har varit mycket positivt för samanhållningen i laget. Jonas är glad över att de "äldre" spelarna tar sitt ansvar och stöttar de yngre. Det inkluderar även tränaren... 


@BestFriendsForever önskar Jonas och herrlaget lycka till framöver! 

Fakta om Jonas Carlberg:

28 år bor i Ribersborg, sambo med Anja och hunden Dexter. 

Favoritsyssla
allt som har med fotboll att göra från att spela FIFA till Champions League kvällar. Tycker även om träning i olika former.

Förebilder
Jonas Thern, Guus Hiddink, Jörgen Klopp, Hasse Mattisson och Olof Persson.

Klubbar som spelare
Stehags IS, Höörs IS (kval till div 2), Eslövs BK

Klubbar som tränare
Lunds BK, Höörs IS och LB07


Utbildning
Gymnasielärare i idrott, hälsa och engelska (Malmö högskola 4,5 år)

UEFA Advanced Level, Diploma, Svenska Fotbollförbundet och instruktör för Coerver Coaching


//PM