Best Friends Forever - BFF P06/07
Bilden är från Halör Cup 2016 (Fotograf: Peter Martinsson)

Bakgrund

Peter Martinsson tog 2012 över huvudansvaret för laget och Niclas Hallberg anslöt sig ganska snart. Eller blev han lurad i in rollen som tränare? Det är i alla fall vad Niclas själv brukar säga :) 

 

Mångfald och öppenhet

Spelarna i P06/07 kommer ifrån Kanada, Syrien, Turkiet, Danmark, Tyskland, Argentina, England och Sverige.Vi är mycket tacksamma för att våra barn får nya kompisar från andra delar av välden. Lämpligt nog har vi ett klubbnamn med förkortningen BFF och uttrycket "Best Friends Forever" myntades i takt med att vi växte från 12 spelare till 35 (2015). 


//Peter M

Rapporter från matcherna idag
2016-04-24 17:28
Matcherna mot Heleneholm och Skurup var väldigt trevliga att se på med BFF-ögon! Som du förstår gick resultaten vår väg men vi försökar att inte fokusera på det.

Fina prestationer är det vi hoppas på och idag var det många insatser som fick oss tränare att dra på smilbanden. 

I matchen mot Heleneholm räddar Viktor oss flera gånger och visar att matchen förra veckan inte var en tillfällighet. Viktor har verkligen vuxit som målvakt vilket förhoppningsvis inspirerar övriga målvakter i laget. 

Det var många olika målskyttar vilket är väldigt kul! Speciellt roligt för Rafael som vi lyfte upp ifrån backposition till anfall i matchen mot Skurup. Ska jag spela anfall, frågade han två gånger. Leo fick även han spela högre upp i planen och gjorde det med bravur. Samtliga spelare i båda lagen gjorde fina insatser!

Skurups ledare berömde vårt lag och hyllade vårt tempo. Till saken hör att flera spelare var med i första matchen mot Heleneholm också (många återbud).  Kul! 

Tack till kioskpersonalen: Eva & Carl Ewertz tillsammans med Lars Uhlin! 

Stort tack till Jens Lindberg och Jacob Martinsson för domarinsatserna! Nu väntar vi bara på Otto Arnrups säsongspremiär :) 


Nytt rekord!
2016-04-21 14:22
På gårdagens träning slogs det gamla rekordet på 28 närvarande spelare. Det nya rekordet är from igår 29 spelare!

Vi välkomnar samtidigt två nya spelare; Ebba Israelsson och Umit Arif. 

//Peter
16/4 Höllviken - BFF
2016-04-16 17:45
Seriepremiären borta mot Höllviken blev en mycket jämn tillställning. Vi öppnade med att göra 0-1 och hade verkligen Höllviken i brygga. Sakta men säkert jobbade hemmalaget in sig i matchen och det avgjordes först de sista 10 minuterna. Då hade vi sprungit väldigt mycket på den regnblöta planen. 

Matchen slutade 4-1 vilket inte är rättvisande som vi ser det ;) 

Fin insats från Viktor Hultberg som målvakt! Alla i laget förtjänar beröm för sin kämpainsats! 

Målgörare: Johan Martinsson

//Peter
Shpat bjöd upp till dans...
2016-04-16 17:37
Shpat bjuder upp Johan, William, Elie och avslutar med att utmana Lilla Torg i en Riverdance...Fotograf: Anders Hansson
I dagens seriepremiär mot Lilla Torg borta bjöd Shpat Makolli verkligen upp till dans. Ett äkta hattrick gjorde han och bidrog starkt till slutresultatet 5-5. Ja, det var en svängig match men ingenting i första halvlek pekade på att Lilla Torg skulle ta en pinne till slut.

Vi var totalt överlägsna den första halvleken och spelade väldigt fin fotboll för att vara bara 10 år gamla!

Bilderna: Shpat bjuder upp Johan, William, Elie och avslutar med att utmana Lilla Torg i en Riverdance...

Målgörare: 3 Shpat Makolli, 1 William Gustlin och 1 Elie Hansson


Målvaktscamp med Janne Möller
2016-04-14 09:38
Viktor Hultberg, Noah Christensen och David Willford fick tillsammans med andra målvakter i Malmö med omnejd chansen att träna med Janne Möller, MFF-legendar. Svedala IF arrangerade en målvaktscamp den 3 april på Aggarpsvallen. 

Sydsvenskan var på plats och rapporterade om Svedala IFs satsning på målvakter. 

Vår egen målvaktstränare Håkan Hultberg var också på plats. Han summerar dagen så här: 

Jag tycker våra killar kämpade på på ett imponerande sätt igår. Campen var för barn mellan 10-16. Våra pojkar var ganska små men de var gruppindelade med jämnstora målvakter. Jag vill också säga att det känns som om de tre killarna vi skickat var duktiga på att stötta och hjälpa varandra både i och mellan övningarna. Det tror jag är viktigt att bygga vidare på. Att de ska hjälpa varandra att utvecklas. 


Det var en lång dag och vid diplomutdelningen var det ganska möra barn. När jag tackade Janne Möller och sa att det var trötta och nöjda killar svarade han att det var trötta tränare också.

 

Det kördes ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass fördelat på 4 stationer. 


Stationerna hade fyra olika tema; 

·         Behandling av bollen med fötter.

·         Utrusning/friläge

·         Skott/grepp/fall

·         Inlägg/luftrummet

 

Jag försökte följa våra grabbar runt på lite håll och iaktta både övningar och hur killarna reagerade på övningarna.


Sammanfattningsvis är min tolkning av det jag såg och hörde att de instruktioner och övningar vi kört hos oss är på rätt väg. Jag har fått en hel del idéer om nya övningar på liknande tema som vi kört tidigare samt några tekniska detaljer att instruera lite annorlunda.

 

Det som av förklarliga skäl bara berördes snabbt är målvaktens positionering när egna laget har boll för att kunna vara ett passningsalternativ. Där tror jag vi har något att prata med både målvakter backar om i matchspel.

 

Totalt sett en lyckad dag som jag är övertygad gett både självförtroende och lite nya tankar för killarna.

Träningsmatch mot Husie
2016-04-09 18:04
Dagens träningsmatch mot Husie IF blev en jämn historia. Vi skapade många fina chanser men hemmalagets målvakt spelade bra i första halvlek. Vårt spel fungerade bra och alla spelare kämpade hårt på den krävande konstgräsplanen.

I andra halvlek klev Rafael fram och sköt 0-1 till oss genom ett långskott! Han skruvade bollen förbi backarna in i bortre hörnet - härligt!! 

Viktor, vår målvakt, gjorde en kanoninsats och agerade stundtals siste utespelare. Mycket bra och lovande! 

Övriga målskyttar; Johan Martinsson och Shpat Makolli. 

Laget: Viktor Hultberg, Abbe Uhlin, Rafael Chinchilla Ekberg Sosa, Johan Martinsson, William Gustlin, Elie Hansson, Shpat Makolli, Eray Ölcer, Cameron Amiri och Leo Krazz

Nästa vecka väntar seriepremiären för båda BFF-lagen!! 

//Peter M
Träningstider utomhus från 4/4
2016-04-03 17:25
Bunkeflo FF P10 (spelare födda 06/07) tränar from 4 april utomhus.

Plats: Bunkeflo IP (bollfältet)

Tid: Måndagar och onsdagar kl. 19-20

//Peter
Rapport från IFK Klagshamn - Bunkeflo FF P06/07
2016-03-19 16:13
Träningsmatchen mot IFK Klagshamn igår kväll blev både en het och kall tillställning. Den kalla delen stod vädret för - brrrr så kall denna marskväll var!!

Vår målvakt David stod för den heta delen genom en fantastisk straffräddning!! Snyggt jobbat, David!!

Matchen slutade 3-9 men var betydligt mer jämn vad siffrorna visar. Vårt ryck kom i andra halvlek då spelet flöt på bra med fina djupledspassningar.

Tack till IFK Klagshamn och domaren som dömde sin första 7-manna-match. Det gjorde hon på ett stabilt sätt och verkar ha stenkoll på reglerna. Christian bad mig springa in på plan när Johan skadat sig. Väl inne på plan reser sig Johan igen. Domaren säger då till mig att spring inte in på planen utan min tillåtelse nästa gång! Ridå!

Jag ska inte lyssna på Chrille nästa gång helt enkelt :)

//Peter


Rekordet slogs ikväll!
2016-03-09 23:05
Under kvällens träning i Whilborgs arena närvarade 28 spelare vilket är nytt rekord för vår trupp!

Rekordet var tidigare 26 spelare på tre träningar utomhus säsongen 2015.

Härligt jobbat alla!!

//Peter